Subpagina icoon wal FINAL

Wal

 

Bridge Introductie

BridgeBridgecommissie
Annemiek Wiesman en Jan Neijt

E-mail: egdirb.[antispam].@kwvl.nl

 

Contributie
De contributie is €55,- per persoon. Deelnemers moeten lid of echtgenoot-lid zijn van de KWVL. De entree voor nieuwe leden is eenmalig €25,-.

 

Competitie
Het is de bedoeling om er gezellige avonden van te maken met competitie tussen paren. De parenwedstrijd wordt in drie "lijnen" gespeeld A: blauw (hoogste lijn), B: rood en C: groen. De competitie bestaat uit twee ronden van elk drie zittingen. Na elke derde zitting vindt promotie en degradatie plaats van drie paren. Indien een paar afwezig is, wordt eenmalig het eigen gemiddelde gerekend en daarna scoort elke afwezigheid 0% zowel in ronde 1 als in ronde 2. Een speler die om welke reden dan ook voor een zitting wordt ingedeeld in een hogere lijn krijgt het percentage dat hij of zij behaalt, maar nooit lager dan het eigen gemiddelde in die ronde. Voor een speler in een lagere lijn geldt het omgekeerde. Wanneer paren met invallers van buiten spelen, wordt hun score begrensd door het minimum en maximum van de eigen behaalde scores in die ronde.

 

BridgeMate
Tijdens de bridgeavonden wordt gebruik gemaakt van de BridgeMate II, een apparaatje waarop u als speler de score kunt invoeren. U kunt hier een handleiding vinden met een overzicht van de schermteksten. Wij raden u aan het contract meteen in te voeren en hiermee niet te wachten tot het einde van het spel. U kunt zelf invoerfouten corrigeren tijdens het invoerproces (zie A), en ook nadat oost het resultaat heeft bevestigd (zie B):

(A) Gedurende het invoerproces. Wanneer u een fout heeft gemaakt en het spelresultaat is nog niet door oost bevestigd, kunt u met de NEE-knop de fout herstellen. Door herhaaldelijk deze knop in te drukken kunt helemaal terug naar de invoer van het spelnummer. Ook oost kan op NEE drukken om de invoer niet te accepteren. De Bridgemate gaat terug naar het invoerscherm en de gegevens kunnen met de NEE-knop worden verwijderd en opnieuw ingevoerd.

(B) Nadat oost het spelresultaat heeft bevestigd. Als oost het spelresultaat heeft bevestigd en de melding "Invoer compleet" is
getoond, kan het spelresultaat toch nog door de spelers gewijzigd worden. Ga naar het overzicht van eigen ingevoerde spelresultaten (druk op de SCORES functietoets). Het overzichtscherm van eigen ingevoerde spelresultaten toont dan de functietoets CORREC. Druk op deze functietoets en geef het nummer in van het spel dat gecorrigeerd dient te worden, gevolgd door JA. Het spelresultaat wordt nu verwijderd en de Bridgemate vraagt het resultaat opnieuw in te voeren.

Een paar regels:

  • Wachtlijst
    De ruimte binnen onze sociëteit is beperkt. Met de grote
    belangstelling voor deelname is daardoor een wachtlijst onvermijdelijk.
    Nieuwe leden melden zich als bridgepaar aan via de wachtlijst.
  • Nieuwe paren
    In de regel beginnen nieuwe paren met spelen in de groene lijn. 
 

Handige info

 
 
Volg ons op Facebook