Subpagina icoon zeilen FINAL

Zeilen

 
Vereeniging geschiedenis

Schouwen

Ons erfgoed, de 3 schouwen.
Al vanaf 1913 is de Vereeniging in het bezit geweest van schouwen. De huidige 3 schouwen heten de Loosdrecht II (1930), de Gooiland (1934) en de Motketel (1942). In de jaren zeventig zijn deze door de toenmalige havenmeester Jan Bakker gerestaureerd en vanaf 2004 volgde een tweede restauratie van alle drie de schepen door de werf van Peter Schouten in Kortenhoef. 

Om tot een betere coördinatie te komen van activiteiten met deze schouwen besloot een aantal enthousiaste leden in 2010 tot de oprichting van ‘de Palingfuik’, later bekend als de groep ‘Rond- & Plat’ en nu actief als de KWVL Schouwen.

Programma Schouwen:
Vanaf half april tot eind september wordt er wekelijks  in groepsverband met de schouwen gevaren. Uitgangspunt is dat ervaren en minder ervaren zeilers gezamenlijk van deze mooie varende monumenten genieten.

 • Zondagmorgen (vanaf half april)
  Wekelijks rondje zeilen vanaf 10.15 uur met koffie vooraf om 10.00 uur.
 • Midweek zeilen (vanaf half april)
  Wekelijkse zeilronde vanaf 17.30 op de woensdagavond met borrel en/of daghap achteraf optioneel. Op verzoek kan er ook op de dinsdagavond gezeild worden.
 • KWVL - Motketel wedstrijden (jaarlijks in mei)
  Weekend vol zeilwedstrijden voor Schouwen, Punters, Friese Jachten en Tjotters vanaf de KWVL
 • KWVL Clubkampioenschappen (jaarlijks in september)
  De schouwen zeilen 2 dagen in een aparte klasse om het clubkampioenschap. Dit evenement is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het jaarlijks hoogtepunt van spanning op het water en gezelligheid op de wal.

 

Groepsleden van de KWVL Schouwen betalen een bescheiden jaarlijkse bijdrage, waarvoor zij naast het pogramma ook twee dagdelen een schouw kunnen gebruiken om zelfstandig mee te kunnen zeilen, dit na gebleken bekwaamheid als schipper.

 

De Schouwencommissie bestaat uit: 

Marinus Kreuze (voorzitter)
Johan Rissik (secretaris)
Olav Loeber (onderhoud & wedstrijden)

contact: newuohcs.[antispam].@kwvl.nl

 

 

  
 

Handige info

 
 
Volg ons op Facebook