Subpagina icoon haven FINAL

Haven

 

Vloot

kwvl-valken

Onze Vereenigingsvloot bestaat uit diverse vaartuigen, waarvan alleen de Valken, de Schouwen en de sloepen onder voorwaarden door de leden kunnen worden gehuurd.

De vier Vereenigings Valken
Deze vier identieke Poly Valken zijn gebouwd door Ottenhome te Heeg. Ze zijn aan het begin van seizoen 2014 aangeschaft ter vervanging van onze oude Valken-vloot. Ze zijn voorzien van zelflozers, een joy-stick, hangbanden en hebben zeilnummers. De nieuwe Valken zijn vernoemd naar oudhollandse zeehelden beginnend met de voornaam ‘Jan’ en zijn gedoopt door de groeperingen, die er gebruik van gaan maken. Dat zijn de leden, die deze schepen kunnen huren, de Jannen, het Ouderzeilen én de wedstrijdzeilers om mee te kunnen teamzeilen en match-racen.

Verhuur van deze Valken gaat via de havenmeester. Het spreekt vanzelf dat het hurende lid over voldoende ervaring moet beschikken om met deze kielboten te kunnen varen (CWO Kielboot III of gelijkwaardige ervaring: zie http://www.cwo.nl )

 

Ons erfgoed, de drie schouwen
Al vanaf 1913 is de Vereeniging in het bezit geweest van schouwen. De huidige drie schouwen heten de Loosdrecht II (1930), de Gooiland (1934) en de Motketel (1942). In de jaren zeventig zijn deze door de toenmalige havenmeester Jan Bakker gerestaureerd en vanaf 2004 volgde een tweede restauratie van alle drie de schepen door de werf van Peter Schouten in Kortenhoef.

  Zeilgroep KWVL Schouwen 
  Vanaf half april tot eind september wordt er wekelijks in groepsverband met de schouwen gevaren. Uitgangspunt is dat ervaren en minder ervaren zeilers van deze mooie varende monumenten genieten. Meer informatie: schouwen

  Huren van de schouwen
  Het is alleen met een genoteerde bekwaamheid mogelijk één van de schouwen te huren. Potentiële schippers voor de schouwen hebben een goedkeuring nodig van het bestuur en dienen voor het varen in de schouwen een proeve van bekwaamheid af te leggen. Deze is aan te vragen bij de commissie KWVL Schouwen via newuohcs.[antispam].@kwvl.nl 
   

  Onze sloep Takeling en Kabelaring
  De KWVL huurvloot is sinds 2016 uitgebreid met een Interboat 19 sloep en in 2023 met een Interboat 20 Classic die uitsluitend bestemd zijn voor verhuur aan KWVL leden. De sloepen zijn te huur van 09.00 uur tot zonsondergang. De sloepen worden uitsluitend verhuurd aan KWVL leden, van minimaal 21 jaar oud, die over een vaarbewijs I beschikken, dan wel over, naar het uitsluitend oordeel van de havenmeester, toereikende ervaring om op verantwoorde wijze van de sloepen gebruik te maken. De sloepen worden verhuurd inclusief brandstof; zijn bestemd voor maximaal 6 personen en zijn helaas niet toegankelijk voor huisdieren. De sloepen verkeren in topconditie en dat willen we heel graag zo houden. Huurders dienen de sloepen dan ook te retourneren in minimaal dezelfde staat als waarin deze werd meegenomen. LET OP; mocht u de sloepen voor alleen een avond huren zal de sleutel voor 17.00 uur bij de havenmeester moeten worden opgehaald danwel een afspraak hierover moeten worden gemaakt

  takeling-600px

   

  Verhuur

  kwvl-sup

   Tarieven voor het huren van een

  Valk, Schouw, Sloep of een SUP board:

   

  Dag

  09:00 - 16:30

  Middag

  13:00 - 16:30

  Avond

  16:30 tot donker

  Valk € 50,- € 37,50 € 25,-
  Schouw € 65,- € 45 € 30,-
  SUP € 5,- per keer maximaal 2 uur per keer
  Dag
  Ochtend / Middag Avond
  Sloep* 09:00 - 16:30
  08:30 - 12:30
  13:00 - 16:30

  16:30 - donker

  LET OP: sleutel ophalen

  voor 17.00 uur

  € 75,- € 50,- € 50,-

  Huurvoorwaarden voor KWVL Sloepen Takeling en Kabelaring
  Huurvoorwaarden voor KWVL Poly Valken

  Algemene regels bij het huren

  De havenmeester is bevoegd de afgifte in huur van een vaartuig te weigeren bij slecht weer en/of indien hij van mening is dat onvoldoende stuurmanskunst of onvoldoende bekwame bemanning aan boord zal zijn (in deze gevallen is dan geen huurprijs verschuldigd).

  Wanneer onverhoopt van een reservering geen gebruik wordt gemaakt, is men desalniettemin verplicht de huurprijs te betalen.

  De huurder van een vaartuig is verplicht om zorgvuldig met het materiaal van de Vereeniging om te gaan. De vaartuigen van de Vereeniging mogen alleen met zeilschoeisel worden betreden. Voor het uitvaren en bij terugkeer in de haven op de daartoe bestemde plaats, dient de huurder het vaartuig te checken, de zeilen te strijken, het vaartuig met toebehoren schoon te maken en op te ruimen en zich vervolgens te vervoegen bij de havenmeester.

  Alle schade, aan eigendommen van de Vereeniging toegebracht, moet worden vergoed door degene die de schade heeft veroorzaakt. Bij schade aan het vaartuig gedurende de huurperiode moet dit door de huurder worden gemeld aan de havenmeester. De kosten van herstel, voor zover niet gedekt door de verzekering, komen voor rekening van de huurder. De vaartuigen van de Vereeniging zijn op uitgebreide condities verzekerd. Voor het daarbij geldende eigen risico blijft de huurder aansprakelijk.

  De Vereeniging is nooit aansprakelijk voor schade aan eigendommen van derden of voor enig lichamelijk letsel.

   

  Reserveer via de website

   

  Handige info

   
   
  Volg ons op Facebook